Recensies

Je Bent, Je bent dat is een feit.
Geboren zoveel jaar geleden.Moedig en sterk heb je continue gestreden, te zijn wie je bent en worden wie je altijd al was een en al vrouwelijkheid.Je bent een vrouw mooi, en sterk.Een man? een vrouw? Nee eerst een mooi persoon.Dat is wat respect verdient heel gewoon.Een leven vol verdriet, onzekerheid en pijn een proces dat nodig was voor jou om eindelijk jezelf te zijn.Je bent een mens zoals ik van vlees en bloed, een persoon die nu precies is wie ze wezen moet.Verlies van mensen en vrienden heeft je diep geraakt.Het is niet je lijf maar jij als mens wat je zo mooi maakt.Natuur heeft je een streek geleverd en een fout begaan.Jij was zo moedig en sterk een dappere strijd aan te gaan .Je bent nu geworden, nee was altijd al .Gewoon een hele moedige en mooie vrouw.

 

Peter Koehoorn

Ik heb uw boek gelezen en herken heel veel van mezelf in het verhaal. Ik vind het een mooi boek en het leest ook makkelijk weg . Het is zeker niet saai echt een aanrader, ik ga het zeker nog een keer lezen.

Groetjes Patricia.

Patricia

Nathalie een jongetje als geen ander, of was er een andere kant hij had geen vriendjes alleen vriendinnetjes was dat niet frappant hij had veel op met handwerken en kon het goed met de juf vinden dingen met zijn handen doen en mooie dingen maken is wat hem wel zinde..toch was er ook een andere kant, vrouwelijk, zacht en aardig maar dit kon hij niet laten zien want dat was machogedrag niet waardig brommers rijden en sleutelen aan van alles en nog wat dat strookte niet met wat diep in hem verborgen zat vroeg met werk begonnen want school zinde hem niet zoveel een goede keuze want een hele mooie dame viel hem ten deel veel naar de sportschool spieren opbouwend en conditie opdoen ondertussen de dame verleiden met 72 armbanden, het werd bezegeld met een ring en een zoen het leven kabbelde verder en er worden twee prachtige kinderen geboren maar de onrust groeide in haar zonder daar naar te horen alles gaat zijn gangetje, werk , leven en gezin gaat zoals het moet maar innerlijk gaat het met hem slecht want wat hij onderdrukt is waar hij nu voor boet net als een tijdbom aftelt, zo was daar toch het moment dat het eruit komt en ineens is het daar, het moment, de persoon zodat het verhaal met veel moeite de weg uit je mond vond wat bleek, al het machogedrag was een façade, een vertoning om zijn ware gevoelens te blokkeren hij voelde zich een vrouw maar wou de rest van zijn omgeving niet choqueren\r\nbang om het zijn vrouw te vertellen, om haar en de kinderen te verliezen vanwege dit gevoel maar liefde overwint alles, Suzanne mooi van buiten, maar vooral stralend van binnen ging van start met een nieuw doel samen hebben ze de schouders er onder gezet om Nathalie een tweede jeugd te bezorgen en als compleet gezin zijn ze vol overtuiging een nieuwe weg ingeslagen op weg naar een nieuwe morgen makkelijk is het niet geweest, werkverlies, vrienden die wegliepen en een operatie met lang herstel maar ook veel nieuwe vrienden op gedaan, veel respect gewonnen, en een nieuw een sterk gestel
ze is nu eindelijk wie ze wil zijn met de personen om haar heen die haar respecteren en nemen zoals ze is
Nathalie een vrouw zoals geen ander, veel moeilijkheden overwonnen en nu lichamelijk en geestelijk gezond als een vis

frencis van run 12-2014

p.s. Nathalie, ik ben blij dat ik je mag kennen, het was een prachtig boek dat geschreven is en dit gedicht is daar losjes op gebaseerd, je bent in veel inzichten een inspiratie voor me, en ik denk ook voor vele andere transgenders, blijf vooral af en toe komen naar de avonden, ik hoop in de toekomst wanneer ik zover ben dat ik ook blijf komen, mijn idee hierover is dat andere transgenders die het zelfde pad bewandelen als ons er veel aan hebben om te kunnen praten transvrouwen die de transitie achter zich hebben’

Frencis

Goede morgen Nathalie.

Ik heb je boek in een keer uitgelezen kon er niet mee stoppen. Daardoor konden we pas om 19,00 uur eten en het was in een woord geweldig !

Ik was al trots op jullie gezin maar na het lezen nog veel meer, en inderdaad liefde overwint alles. Je kunt inderdaad trots op ze zijn, geniet er nog van dat hebben jullie verdient. Ik vond je altijd al een stoere vent maar nu zeker een mooie vrouw ,je kunt er trots op zijn.

Groetjes,

Mieke V

Mieke V

Nathalie, Mijn grote complimenten. Een mooi artikel in de krant. Zo puur en goed weergegeven.En jouw boek is ook een groot compliment waard. Het leest makkelijk, je vertelt heeel openhartig. Ik denk dat je voor alle transgenders een fantastisch voorbeeld bent. En je mooie gezin, jullie zijn om trots op te zijn.

SU-PER!!

Heleen

Ik kan een hele uitgebreide recensie gaan schrijven, maar ik raad iedereen aan dit boek gewoon zelf te lezen. Het geeft moed voor een ieder die misschien voor dezelfde lastige keuze staat als waar Nathalie voor heeft gestaan, en het is leerzaam voor een ieder die minder weet wat er komt kijken bij een geslachtsverandering, of die er zelfs negatieve vooroordelen over heeft. Het is een prachtig, eerlijk levensverhaal van een hele speciale vrouw met een geweldig sterk karakter.

Milou

En daar zat ik vanmiddag…pot thee, stuk speculaas, lekker warm bij de kachel, boek op schoot en daar begon ik….

In 1 stuk het boek uitgelezen. Betraande ogen, brok in mijn keel…Wat een emotioneel, oprecht en puur gezin is dit. Je voelt de liefde en oprechtheid in elke zin terug….Niks wordt overgelaten in het boek. Van het uit de kast komen, hoe vertel ik het onze kinderen, familie en omgeving tot de geboorte van Nathalie en de diepe dalen die ze met zn allen hebben overwonnen….

Een aanrader voor iedereen die of worstelt met zijn/haar geaardheid, maar ook voor een ieder die hier open voor staat. Diepe buiging voor suzanne, kinderen en iedereen die nathalie ondanks alles zijn blijven steunen tot de vrouw die zij nu is! RESPECT!

Saskia

Lieve mensen, Als vriend van Nathalie en Suzanne, heb ik haar boek …met spanning zitten lezen. Gezien het feit dat ik Nathalie al langere tijd ken en diverse fases heb mogen meemaken en beleven. Wil ik jullie mijn verhaal delen. Op bepaalde momenten liepen mij de rillingen over het lijf bij bepaalde uitspraken en gezegden. Herkenbare momenten voor mij.(traantjes) Waarom? Afgelopen jaren ben ik zelf door een hel gegaan, nog niks vergeleken bij Nathalie, het boek en haar verhaal hebben mij ertoe gezet om mezelf weer terug vinden en door te knokken voor diegene die ik ben. Wat ik zelf altijd roep en geroepen heb, spreek vanuit je hart en maak er geen moordkuil van. Verder roep ik heel vaak, maak van je probleem een uitdaging. Dat is waar Nathalie en Suzanne weer voor gezorgd hebben. (knokken vriend) Verder wil ik mijn respect uitspreken naar de mensen die allemaal hebben bijgedragen om het grote geheim van mijn vriendin werkelijk te maken. Maar ook haar te stimuleren om vooral je zelf te zijn en te blijven. Ook voor hun kinderen mag wel eens gebogen worden, wat een moed hebben die twee in hun lijf en hoe gemakkelijk ze het dragen. Met hulp van twee hele fijne ouders. Ik heb helaas mogen ervaren dat mijn keuze niet geaccepteerd werd door mijn ouders en vrienden om me heen. Ik ben gewoon man gebleven maar gevochten voor wie ik nu ben. De schaarse vrienden die ik heb overgehouden koester ik als geen ander. Lieve mensen gun jezelf eens de tijd en bestel het boek en laat jullie inspireren door de verhalen van een ieder die een bijdrage geleverd heeft. Diepe buiging voor jou Nathalie…. Groetjes François

François

Enorm trots op deze prachtige vrouw!
Ruim een jaar geleden ben ik met Nathalie in contact gekomen naar aanleiding van mijn profielwerkstuk dat ik schreef over transgenders.

Nathalie, geboren als jongen, is na een lange periode vol met persoonlijke moeilijkheden uitgekomen voor haar ware ik. Aan haar vrouw en twee kinderen biechtte zij op een vroege maandagmorgen op dat zij zich vanbinnen geen man, maar meer een vrouw voelde. Een lang traject werd gestart waarin Nathalie steeds dichter tot haar ware ik kwam.

En nu, een jaar later, is Nathalie nog zo veel sterker dan dat ze een jaar geleden was! Niet alleen voor mijn profielwerkstuk heb ik contact met haar gehad, ook nu nog hebben we contact en kunnen we heel erg goed met elkaar opschieten.

Om andere transgenders te steunen verscheen Nathalie al meerdere malen op televisie, in programma’s zoals SpuitenSlikken, Paul de Leeuw zijn show en ook hun zoon Roy was op televisie in programma’s zoals Z@PP live en Villa Achterwerk. Maar dat is niet alles! Nathalie heeft ook besloten om een boek te schrijven. En vanaf deze week is dat boek online te bestellen. Voor maar 13,95 is het boek ”Nathalie” voor jou! Meer weten? Ga naar http://www.nathalievanvugt.net!

P.s. Nathalie, ik ben trots op je en enorm blij dat het zo goed met je gaat!

Raoul Bausewein

Verplicht veld